Oförblommerad ordfrossa


 

När kallade du senast någon för hedersknyffel? Eller gick på korvfest i din nya hämndkropp, tog en kopp ollonbrus med en pärlevän och harmades över att världen tycks full av lengräddade knickedicker?

Det här är en ordbok för alla som gillar att frossa i ord: gamla bortglömda ord, sprillans nya ord, roliga dialektord, kreativa slangord, spännande facktermer – ja, svenska språket är fullt av okända, ovanliga, oborstade och alldeles omistliga ord. Här får 2 563 av dem komma ut och leka.

Boken ges ut i samarbete med Språktidningen, som fyller tio år. Sedan starten 2007 har tidningen förmedlat en oförblommerad kärlek till språket och orden, och det är precis vad den här ordboken också vill göra.

O som i ordbok livar upp läsaren – och läsarens ordförråd.

Utkom i oktober 2017.

Boken kan även köpas eller beställas överallt där böcker säljs.

O som i ordbok

2 563 ovanliga, oborstade, omistliga ord

Bandform: Hårdband

Antal sidor: 247

oktober 2017

ISBN: 978-91-88419-04-0

 Antal
149:-
245:-
Inkl moms och frakt

O som i ordbok ... har som främsta syfte att roa och inspirera intresset för ord. Detta lyckas mycket väl, då det är både stimulerande och kul att bläddra bland ordbokens 2.563 uppslagsord.

Mikael Johansson, BTJ-häftet nr 2, 2018

Kärleken till språket skjuter upp som ett fyrverkeri på nyårsafton. /.../ Det som slutligen fick mig att inse att den här ganska okonventionella ordboken fungerar är att jag, när jag skulle leta efter ett visst ord, fastnade någon helt annanstans och plötsligt hade glömt vilket ord jag sökte från början. Om en ordbok lyckas med det, har den enligt mig uppnått sitt mål: att roa läsaren och skapa språkglädje.

Bianca Holmberg, Språkbruk

Av Maria Sjödin (Red.)

Maria Sjödin är förläggare och redaktör på Morfem.

Om Morfem

Morfem är ett förlag med inriktning på språkvetenskap och kommunikation. Morfem startades i september 2012 av Maria Sjödin, som tidigare arbetat som ordboksredaktör, fackboksredaktör och förläggare på Norstedts.

Följ Morfem i sociala medier

Prenumerera på nyhetsbrev

Tack för att du anmäler dig till vårt nyhetsbrev

Stäng

Logga in

Glömt lösenord
Stäng