Feedback i praktiken


Hur diskuterar vi varandras arbete?

Ofta ger vi tomt beröm, och ibland tuff kritik. Men det allra vanligaste är nog att vi inte ger varandra någon feedback alls. Det finns många skäl till det: tidspress, rädsla, ovana, brist på fungerande rutiner och kanske avsaknad av ett konstruktivt förhållningssätt. Men den som vill göra ett bra jobb, säkra kvaliteten och utveckla sin förmåga behöver återkoppling som är både användbar och uppmuntrande.
Feedback i praktiken erbjuder metoder och verk tyg som kan tillämpas på en redaktion – och av andra som har ord och berättande som syssla. Här finns konkreta och beprövade förslag på hur man kan komma över hindren och hitta modeller som gör feedback effektivt, slutresultatet bättre och jobbet mera lustfyllt.
Bokens exempel är hämtade från den journalistiska vardagen.

Utges i samarbete med medieinstitiutet Fojo vid Linnéuniversitetet.
Boken kan även beställas på fojoinfo@lnu.se, eller köpas i bokhandeln.

Feedback i praktiken

Handbok för journalister och redaktioner

Bandform: Häftad

Antal sidor: 132

januari 2017

ISBN: 978-91-88419-02-6

 Antal
195:-
Inkl moms och frakt

Av Marie Kronmarker

Marie Kronmarker har arbetat i 25 år med feedback och coachning för journalister och arbetsledare, både på Fojo och som konsult.

Foto: Monika Sundström

Om Morfem

Morfem är ett förlag med inriktning på språkvetenskap och kommunikation. Morfem startades i september 2012 av Maria Sjödin, som tidigare arbetat som ordboksredaktör, fackboksredaktör och förläggare på Norstedts.

Följ Morfem i sociala medier

Prenumerera på nyhetsbrev

Tack för att du anmäler dig till vårt nyhetsbrev

Stäng

Logga in

Glömt lösenord
Stäng